Käsityökatu 29, 78200 Varkaus

Myynti puh. 0400 529254

Huolto puh. 0400 529788

Automyynti MA-PE 08.00-17.00, LA 10.00-14.00

Huolto MA-PE 08.00-17.00

Suomen myydyin automalli SKODA OCTAVIA UUDISTUI- koeaja uutuus nyt meillä!

13.4.2017

Dynaaminen muotoilu

Keulan uutta ilmettä hallitsee aiempaa leveämpi jäähdyttimen säleikkö, jonka leveyttä ajovalot ja leveämmät ilmanoton hunajakennosäleiköt korostavat. Etupuskurin uusi muotoilu jykevöittää keulaa. Ajovalot ovat ajotilanteeseen sopeutuvat (AFS). Ajovalot on toteutettu LED-valoin kuten etupuskurin muotoihin integroidut LED-päivävalotkin. Takaa ja sivulta katsottuna huomio kiinnittyy liftback-mallissa takaspoileriin ja Combi-farmarimallissa katon takareunaspoileriin.

Perän vahvaa muotoilua hallitsee musta diffuusorielementti ja sen yläpuolella oleva leveä punainen heijastinelementti. Näillä elementeillä uudistunut ŠKODA OCTAVIA RS erottuu edukseen. LED-tekniikkaa on käytetty myös rekisterikilvenvaloissa ja takavaloissa, jotka palaessaan muodostavat C-kirjaimen muodon kaikille ŠKODA-automalleille tyypilliseen tapaan.

Uudistuneen ŠKODA OCTAVIA RS:n sisustuksen väri on urheilullisen musta. RS-urheiluistuimet antavat erinomaisen sivuttaistuen, pääntuet on integroitu selkänojiin. Urheiluistumien verhoilun nahka-kangasyhdistelmän ohella saatavilla on nyt myös Alcantara-verhoilu. Monitoimiurheilu­ohjauspyörän kehän pinta on rei'itettyä nahkaa. DSG-vaihteiston yhteydessä monitoimiohjauspyörän puolien takana on lisäksi vaihteenvalitsimet. Oviverhoilujen LED-tunnelmavalaistus sisältyy vakiovarustukseen.

Alusta ja tekniikka

15 mm madallettu urheilualusta, taka-akselin 30 mm suurempi raideleveys ja punaiset jarrusatulat korostavat uudistuneen ŠKODA OCTAVIA RS:n dynaamisuutta. Vakiovarusteena ovat 17-tuumaiset kevytmetallivanteet; 18- tai 19-tuumaiset vanteet saa lisävarusteena. 19-tuumaiset kevytmetallivanteet ovat saatavilla myös hopeanvärisinä.

RS-malliin saatavilla olevat sähkömekaaninen progressiivisesti toimiva ohjaustehostin, Performance Mode Selection – RS-ajoasetusvalinta ja elektroninen tasauspyörästönlukko XDS+ sekä mukautuva alustan säätö Dynamic Chassis Control (DCC) lisäävät ŠKODA OCTAVIA RS:n intensiivistä ajamisen nautintoa. Mukautuvan alustan säädön avulla valittavissa ovat käyttötavat Comfort, Normal ja Sport.

Moottorit

Uudistuneen ŠKODA OCTAVIA RS 2.0 TSI -mallin moottorista irtoaa tehoa 169 kW (230 hv). Suurin vääntö on 350 Nm kierroslukualueella 1500–4600/min. Etuvetoisena tämä urheilullinen perhesportti kiihtyy nollasta sataan 6,7 sekunnissa. Huippunopeutta kertyy 250 km/h. ŠKODA OCTAVIA RS -mallissa 2.0 TSI-moottorilla varustettuna on vakiona kuusivaihteinen käsivalintainen vaihteisto; kuusivaihteinen DSG-vaihteisto on tarjolla lisävarusteena.

ŠKODA OCTAVIA RS 2.0 TDI -mallin dieselmoottorin teho on 135 kW (184 hv) ja suurin vääntö 380 Nm kierrosluvusta 1750/min alkaen. Tällä voimanlähteellä auto kiihtyy 7,9 sekunnissa nopeuteen 100 km/h ja saavuttaa huippunopeuden 232 km/h. ŠKODA OCTAVIA RS 2.0 TDI on saatavilla sekä etuvetoisena (vaihteistona käsivalintainen tai 6-vaihteinen DSG-automaattivaihteisto) että nelivetoisena yhdistettynä 6-vaihteiseen DSG-automaattivaihteistoon.

» Kaikki ajankohtaiset